Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΖΕΡΒΟΧΩΡΙΩΝ

Ιδρύθηκε το 1982 και έχει έδρα την Παλαιόχωρα Χαλκιδικής που βρίσκεται στους πρόποδες του Χολομώντα.
Υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν οι φυσικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της μελισσοκομίας στην περιοχή.
Η πλούσια μελισσοκομική βλάστηση του Χολομώντα, αποτελούμενη από Σουσούρες, κουμαριές, καστανιές φλαμουριές,  αγριορίγανη,  μέντα,  τσάι του βουνού,  φλασκούνι,  και εκατοντάδες άλλα φυτά, έρχονται να συμπληρώσουν το καθημερινό διαιτολόγιο των μελισσών και να προσφέρουν στον άνθρωπο μια από τις πιο φυσικές - θρεπτικές τροφές που δεν πρέπει να λείπει από την καθημερινή μας διατροφή.
Η γνώση της μελισσοκομικής τεχνικής είναι  αυτή που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, και που ο κάθε πατέρας μεταφέρει στο γιο του όχι μόνο ότι με φροντίδα διδάχθηκε , αλλά και ότι ο ίδιος ανακάλυψε στην αινιγματική κοινωνία των μελισσών.

Οι μελισσοκόμοι του συνεταιρισμού διακινούν μόνοι τους τα προϊόντα που παράγουν προσφέροντας στον καταναλωτή το μέλι όπως συλλέχτηκε μέσα από την κυψέλη
Το μέλι είναι ένας αληθινός θησαυρός υγείας και δύναμης, που η αξία του έχει εκτιμηθεί από τα πανάρχαια χρόνια. Έχει αντισηπτικές ιδιότητες, είναι τονωτικό, μειώνει τα προβλήματα έλκους στο στομάχι, συμβάλλει στην καλή  λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού.
Η Γύρη είναι η πλουσιότερη φυσική τροφή σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, αμινοξέα και ένζυμα για την ανθρώπινη διατροφή.
Ο Βασιλικός Πολτός, πλούσια πηγή βιταμινών βοηθάει στην ανάρρωση του οργανισμού από διάφορες καταστάσεις, στην γηριατρική, στην υπερκόπωση, στην πορεία της εγκυμοσύνης και σε αρκετές περιπτώσεις διαταραχών του οργανισμού.

ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ
ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΤΗΛ.: 6944 968 800 & 6947 160 481
ΤΗΛ. & FAX: 2310 464 364
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου