Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Το θετρικό έργο "Το όνειρο του σκιάχτρου" στην Αρναία


«ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΣΚΙΑΧΤΡΟΥ»
Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό
Το έργο του Ευγένιου Τριβιζά «Το όνειρο του σκιάχτρου» από το Νέο Θέατρο Θεσσαλονίκης, παρουσιάζουν το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και ο Δήμος Αριστοτέλη, το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 18:00, στο Θέατρο της Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας.

ΤΟ ΕΡΓΟ
Το «Όνειρο του Σκιάχτρου» είναι ένα από τα μακροβιότερα και πλέον πολυπαιγμένα έργα του Ευγένιου Τριβιζά, με ήρωα πρωταγωνιστή ένα σκιάχτρο, έργο το οποίο δίνει την ευκαιρία σε κάθε σκηνοθέτη να δώσει τη δική του πνοή και οπτική, τονίζοντας άλλοτε το πολιτικό στοιχείο, άλλοτε το ερωτικό ή το μεταφυσικό, δίνοντας άλλοτε διάσταση κωμική και άλλοτε τραγική. Ο ίδιος ο Ευγένιος Τριβιζάς σημειώνει: «Κάθε φορά που βλέπω το έργο μου αυτό εκπλήσσομαι. Αισθάνομαι σαν να παρακολουθώ ένα διαφορετικό έργο (…). Ο κάθε σκηνοθέτης, σκηνογράφος και καλλιτέχνης που το ζωντανεύει ανακαλύπτει κάτι δικό του. Και αυτό είναι ίσως το μυστικό της μακροβιότητας του έργου εδώ και τριάντα χρόνια. Η δυνατότητα πολλαπλών αναγνώσεων».
ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία-Χορογραφίες: Ισίδωρος Σιδέρης
Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης
Σκηνικά-Κοστούμια: Γιάννης Κατρανίτσας
Βοηθός σκηνοθέτη: Θωμαή Ουζούνη
Παίρνουν μέρος: Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Βιβή Παντελίδου, Μιχάλης Συριόπουλος, Τριαντάφυλλος Δελής, Στέφανος Πίττας, Ρέζι Μπεντιανισβίλι.
Η παράσταση είναι ενταγμένη στη δράση "Ευριπίδεια 2011-2014" του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου